december 18, 2023

Vodovod Gračič-Bezina bo upravljal JKP Slovenske Konjice

Na pobudo krajanov je župan Občin Slovenske Konjice Darko Ratajc prejšnji teden gostil zbor krajanov. Po večkratnih težavah z zasebnim vodovodom Gračič-Bezina si želijo prenos upravljanja na občino. Občina ob tem opozarja, da bo postopek, da vsem prebivalcem zagotovijo priklop na javni vodovod, dolgotrajen. 

Vodovod Gračič-Bezina bo upravljal JKP Slovenske Konjice (fotografija je simbolična)

Na zboru krajanov se je zbralo okoli sto odjemalcev zasebnega vodovodnega sistema Gračič-Bezina, ki sicer oskrbuje okoli tisoč ljudi. Voda se v njem ni skalila prvič, a je zadnje večje onsesnaženje pred mesecem dni sprožilo več vprašanj glede upravljanja vodovoda. Krajani so s peticijo od konjiškega župana zahtevali sklic zbora občanov. Po pričakovanjih so na njem podprli prenos upravljanja na Javno komunalno podjetje Slovenske Konjice. Župan Darko Ratajc razlaga:

Župan ocenjuje, da bo potrebno obsežno vlaganje, prav tako morajo del načrtov uskladiti z županoma Zreč in Oplotnice, kamor spada nekaj odjemalcev bezinskega vodovoda. Kljub dolgotrajnosti projekta prenosa in obnove vodovodnega sistema bodo prve korake opravili do pomladi. Ratajc pravi:

Povezovalni vod bo s pripadajočo tehniko stal okoli 40 tisoč evrov. Do prenosa na JKP Slovenske Konjice upravljalec ostaja Krajevna skupnost Bezina. Župan dodaja:

Ti vodni viri bodo zato še vsaj nekaj časa morali ostati v uporabi. Priklop na javni vodovod bo krajanom Bezine in Gračiča tudi dvignil mesečni račun za vodo, plačevali ga bodo po redni ceni, ki velja tudi za ostale uporabnike konjiškega javnega vodovoda. (ViP) 

POVEZANI ČLANKI

V GRAČIČU BREZ VODE, TUŠIRANJE V ZREŠKI TELOVADNICI
GRAČIČ-BEZINA: VODA ŠE NI PITNA, OBČINA ŽELI PREVZETI VODOVOD
VODOVOD GRAČIČ-BEZINA: PO SESTANKU 6 SKLEPOV