april 27, 2024

Sladka in opojna kombinacija: Užitki na festivalu v Podčetrtku

V zadnjih letih je kulinarični turizem postal pomemben del doživetij za mnoge ljubitelje dobrega okusa. Festival vina in čokolade v organizaciji Turizma Podčetrtek je postal pravi magnet za ljubitelje dobrot, ki so na enem mestu lahko uživali v najboljših kombinacijah okusov in zabave.

Čokoladna idila. (Foto: Radio Štajerski val)

Vrhunci zabave in okusov na festivalu v Podčetrtku
55 ponudnikov vina in čokolade je obiskovalcem na 9. Festivalu vina in čokolade v Podčetrtku ponudilo najboljša kulinarična doživetja. Festival, ki ga je organiziral Turizem Podčetrtek, je s svojo bogato ponudbo vina in čokolade ter pestrim spremljevalnim programom navdušil obiskovalce vseh generacij. Otroci so skozi ves dan uživali na delavnicah, rekreacije željni so tekli na dobrodelnem teku za Metulje hrabrega srca, vinoljubci pa so obzorja širili na delavnicah z vinskimi strokovnjaki. Posebno pozornost je pritegnilo tudi tekmovanje v peki najboljše festivalske torte, ki ga je zmagovito zaključil BIC Biotehniški izobraževalni center Ljubljana.
Zmagovalci v peki najboljše festivalske torte ob podelitvi nagrad. (Foto: Radio Štajerski val)

Županovo vino pridelal Jože Jug iz Virštanja
Poleg tega je bilo na festivalu izbrano tudi županovo vino občine Podčetrtek, katerega laskavi naziv je prejelo belo vino Jožeta Juga iz Virštanja. Slednji ob prejemu naziva ni skrival zadovoljstva:

 

Glasbeni vrhunec festivala sta bila koncerta Nike Zorjan in Modrijanov, ki sta festivalu dodala že živahnejši utrip. Skozi ves dan je tudi letos vozil krožni cestni turistični vlakec, ki je obiskovalce popeljal na raziskovanje okoliških zanimivosti do Olimja in nazaj.
 
Modrijani so občinstvo razgreli s pozitivno energijo in svojimi najboljšimi vižami. (Foto: Radio Štajerski val)

Letos rekordno število obiskovalcev
Direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja je ocenil, da je festival letos privabil še več obiskovalcev kot lani, kar kaže na njegovo rastočo priljubljenost.

 

O vzdušju na festivalu smo povprašali tudi obiskovalce, ki so prišli iz vseh koncev Slovenije in tujine, in njihove odgovore najdete v spodnji anketi:

 

Nekaj utrinkov iz festivala pa si lahko ogledate v priloženi fotogaleriji. (SP)

Vinska poznavalka Tadeja Vodovnik Plevnik je na festivalski delavnici obiskovalce poučila o kulturi pitja vin. (Foto: Radio Štajerski val)