marec 21, 2022

Z dobroto ljudi šentjurski dom starejših do počivalnika za nepomične osebe

V Šentjurju je bila ob lanskem 1. novembru akcija Manj svečk za manj grobov. Danes so jo že uradno slovesno zaokrožili, Domu starejših Šentjur so predali počivalnik za nepomične osebe, ki so ga kupili z denarjem, zbranim v akciji.

Brez slovesnega prereza traku ne gre. To čast sta imeli koordinatorka šentjurske akcije Manj svečk za manj grobov Mihaela Rožej in direktorica šentjurskega doma starejših Vesna Vodišek Razboršek. (Foto: DS Šentjur)

V akciji Manj svečk za manj grobov, ki je del vseslovenske akcije, so prostovoljci obiskovalce pokoplišča Šentjur spodbujali, naj namesto kupa sveč denar raje namenijo v dobrodelne namene. Tako bodo pomagali ljudem, ki so še med nami in potrebujejo pomoč, pa tudi pomembno bodo prispevali k varovanju okolja. Prav sveče ob prvem novembru so namreč velik onesnaževalec.

Danes je bila še pika na i akcije. Šentjurskemu domu starejših so predali počivalnik za nepomične osebe, ki so ga kupili z zbranim denarjem. Koordinatorka akcije Mihaela Rožej je ob tem dejala:

Direktorica Doma starejših Šentjur Vesna Vodišek Razboršek pravi, da je počivalnik izjemno dobrodošla pridobitev, pri čemer razlaga:

V šentjurskem domu starejših so že tudi doslej imeli nekaj počivalnikov, a niso tako vrhunski, kot je počivalnik, ki so ga dobili v akciji Dobrodelnega društva Funadacija svečka. Poleg številnih občanov so v akciji na pomoč priskočili tudi okoljski podjetji JKP Šentjur in celjski Simbio ter podjetje Koval, dom starejših pa je sam prispeval še okoli tisoč evrov.

Povezani prispevki: 
NAMESTO GORE SVEČ NA GROB RAJE ZASTVICO SOČUTJA

Galerija slik