oktober 26, 2022

ISKRA TEDNA: Tim Marovt o šoku po hudi poškodbi in jekleni volji

Poslušalci ste z glasovanjem odločili, da gre tokratni naziv ISKRA TEDNA na Štajerskem valu izjavi mladega Konjičana, ki se je hudo poškodoval med surfanjem na počitnicah in kljub črnim napovedim vstal z invalidskega vozička.

Tim Marovt je človek, ki dokazuje, kaj vse je možno doseči z optimizmom in jekleno voljo. Največ vaših glasov je prejel.

V izboru so bile tri iskrive izjave. Komik, voditelj, pisatelj in skladatelj Jure Godler je povedal, zakaj pri svojem ustvarjanju še vedno piše tudi na pisalni stroj, mladi Konjičan Tim Marovt, gost našega nedeljskega radijskega srečanja, ki se je pred osmimi leti na počitnicah soočil z izjemno redko poškodbo, imenovano surferska mielopatija, ki mu je v trenutku spremenila življenje, je spregovoril o soočanju s šokom, učiteljica iz Osnovne šole Blaža Kocena Ponikva Irena Zevnik pa v finalni iskri pravila, ki veljajo za otroke, primerja s pravili, ki jih narekujejo prometni znaki.

Največ glasov ste namenili Timu Marovtu:

Ta izjava se bo potegovala še za iskro meseca oktobra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste oddali svoj glas, je žreb nagrado, kalorifer Iskra, namenil Vidi Javornik iz Slovenskih Konjic. Čestitke!

TIM MAROVT: VERJAMEM, DA JE MOGOČE PRESEČI TELESNE OVIRE