junij 14, 2023

ISKRA TEDNA: Prostovoljstvo je način življenja, kjer več dobiš, kot daš

Poslušalci ste izbrali novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med tremi izjavami je največ vaših glasov dobila izjava prostovoljca in mentorja prostovoljcev Petra Čepina Tovornika.

Poslušalci ste odločili, da si naziv druge junijske iskre tedna zasluži izjava Petra Čepina Tovornika. (Foto: osebni arhiv)

Zmagovalno iskro tedna ste med tremi finalnimi izjavami izbrali poslušalci, z glasovanjem na naši spletni strani in v našem radijskem etru.

Prva izjava je bila o prostovoljstvu. O tej plemeniti dejavnosti smo se v rubriki Vpogled minuli teden pogovarjali s prostovoljcem Petrom Čepinom Tovornikom, ki ga je Slovenska filantropija ob letošnjem Nacionalnem tednu prostovoljstva nagradila z nazivom Naj mentor prostovoljcev 2022. Peter Čepin Tovornik namreč vodi prostovoljce znotraj Slovenskega društva Hospic in dijake na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje.

Drugo izjavo je izrekel Miran Frece, član lokostrelskega društva Šentlok iz Šentvida pri Grobelnem. Z enim od ustanoviteljev društva, Borutom Bevcem, sta bila prejšnji teden gosta naše ponedeljkove rubrike Druga jutranja kava. Društvo je eden izmed letošnjih prejemnikov občinskih priznanj in nagrad ob prazniku občine Šmarje pri Jelšah. Miran Frece v izjavi, ki se je potegovala za vaše glasove, izpostavil pozitiven vpliv lokostrelstva na otroke.

Glasuovali ste lahko tudi za celjsko violinistko ruskega rodu Ingo Ulokino, ki je v izjavi spregovoril o tem, da ne moremo človeka ocenjevati po narodnosti. Gostja zadnjega radijskega srečanja je v Slovenijo prišla, ko je imela trinajst let. Je samozaposlena v kulturi, za polovični delovni čas pa poučuje tudi v Glasbeni šoli Rogaška Slatina. S svojo violino je aktivna v različnih glasbenih okoljih, sodeluje z mnogimi glasbenimi sestavi in glasbeniki.

Največ vaših glasov je dobila izjava prostovoljca in mentorja prostovoljcev Petra Čepina Tovornika o prostovoljstvu. Ta izjava je postala ISKRA TEDNA:

Ta izjava se poteguje še za iskro meseca junija. Nove tri finalne iskre pa boste lahko izbirali od petka.