februar 23, 2022

ISKRA TEDNA: Najbolj se je zaiskrilo ob Haninem sporočilu

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Ganljiva izjava Hane Hafner je naša nova iskra tedna.

Tudi tokrat so se za vaše glasove potegovale tri finalne izjave. S Hano Hafner, 12-letnico, ki se bori z možganskim tumorjem, smo se pogovarjali ob minulem mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku. Mlada herojka, članica ekipe Institut Zlata pentljica in kot članica Zlate pentljice tudi prejemnica Jabolka navdiha, je med drugim spregovorila o tem, kako lahko mi pomagamo vsem, ki se borijo s hudimi boleznimi. Nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ambasador akcije Šolar na smuči, ki je bila minuli teden med drugim na Rogli, je podal odličen nasvet staršem. Poudaril je, da šteje predvsem čas, ki ga namenjajo otroku. Strokovnjakinja za zdravo prehrano Marija Merljak, poznana po svojem optimizmu in pozitivni energiji, gostja našega zadnjega nedeljskega srečanja, pa je v finalni iskri poudarila pomen pozitivnega pogleda na življenje.

Največ vaših glasov je tokrat prejela izjava Hane Hafner in postala iskra tedna:

Ta iskra tedna se bo potegovala tudi za naziv iskra meseca februarja.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, kuhinjsko tehtnico Iskra, namenil Danijeli Klančar iz Bistrice ob Sotli. Čestitke!