december 15, 2019

Šmarski učenci so spoznavali Turčijo

Šestošolci Nik Veler, Julija Koleš in Alja Pšeničnik so december začeli z obiskom Turčije. Vrstnike iz drugih držav, ki sodelujejo v projektu Erasmus+, bodo v Šmarju pri Jelšah gostili oktobra. Kakšni pa so vtisi iz Turčije?

Nik, Julija in Alja so bili na izmenjavi v Turčiji. (Foto: Vesna Drofenik Jerič)

Teden dni so šestošolci Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, Nik Veler, Julija Koleš in Alja Pšeničnik preživeli pri svojih vrstnikih v Aydinu, v Turčiji. So namreč ena od šol evropskega projekta Let me tell you a story, ki ga financira Erasmus+. V njem poleg Slovenije in Turčije sodelujejo še Nemčija, Hrvaška, Portugalska in Združeno kraljestvo.

Znanje in samostojnost
Koordinatorica projekta na šmarski šoli Vesna Drofenik Jerič pravi, da so takšne izmenjave za učence zelo dobrodošle:



Martina Krašovic pa dodaja, da veliko pomenijo tudi učiteljem, ki tako izmenjajo izkušnje in dobre prakse s kolegi iz drugih držav:

Projekta z vrnitvijo iz Turčije še ni konec. V okviru naslednje mobilnosti bodo učenci marca odšli v Berlin in junija v Zagreb. Oktobra pa bo država gostiteljica Slovenija, ko bodo predstavniki sodelujočih držav obiskali Šmarje.

Drugačna, zanimiva in okusna
Kakšni pa so vtisi Nika, Julije in Alje? Turčijo opisujejo kot drugačno, zanimivo, okusno in veliko državo. Tina Murko Gajšek se je pogovarjala z njimi. Prisluhnite jim v spodnjem posnetku. (TMG)

Datoteke

Šmarski učenci o Turčiji