marec 6, 2023

Stolp v Rogaški raste, a do poletja še ne bo končan

V Rogaški Slatini gradijo razgledni stolp Kristal, ki bo s 106 metri najvišji v državi. Njegovo odprtje je bilo predvideno za letošnje poletje, a, kot kaže, bo gradnja trajala nekoliko dlje.

106 metrov visoki razgledni stolp sta zasnovala inženirski biro Ponting in Korpnik produkcija, gradi ga podjetje VG5. Vrh bo v obliki kristala.(Foto: Ponting)

Ob položitvi temeljnega kamna za gradnjo razglednega stolpa je bila želja, da bi se obiskovalci na stolp lahko povzpeli že v sredini letošnjega leta. A gradnja ne gre tako hitro. Župan Branko Kidrič pravi:



Nosilni steber stolpa bo iz 25 segmentov. Takole je zgledal v decembru. (Foto: Ponting) 

Kaj pa cene projekta? Se ob vsesplošni draginji višajo?

Pred letom dni je bila gradnja stolpa in namestitev opreme v njem ocenjena na 4, 5 milijona evrov. Slatinska občina je dva milijona evrov pridobila od države, od gospodarskega ministrstva.

Župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič je temeljni kamen za razgledni stolp postavil aprila lani, skupaj s takratnim gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Na vrh 106 metrov visokega stolpa bo vodilo dvigalo, na vrhu, ki bo v obliki kristala, po čemer bo stolp tudi nosil ime, bo poleg dveh razglednih ploščadi tudi kavarna. (AD)

Povezani prispevki:
V ROGAŠKI POLOŽILI TEMELJNI KAMEN ZA STOLP KRISTAL
PRIHODNJE POLETJE NA VRH RAZGLEDNEGA STOLPA KRISTAL 
ZA STOLP KRISTAL 2 MILIJONA EVROV OD DRŽAVE
ZNANO JE, KDO BO GRADIL STOLP KRISTAL, NE PA ŠE, KDAJ
OBČANI ODLOČILI: STOLP V ROGAŠKI BO