Terme Olimia z dobrimi poslovnimi rezultati

23.10.2015

Direktor Term Olimia Florjan Vasle, prokurist Term Olimia Vasja Čretnik in direktorica Term Tuhelj Ivana Kolar.

Terme Olimia so sodeč po zadnjih podatkih poslovanja še naprej v samem slovenskem vrhu wellness in spa turizma. Kljub krizi beležijo porast gostov in prihodkov. Ob tem se zavedajo, da so naložbe in kakovost ponudbe ključnega pomena za doseganje želenih rezultatov.

Obisk in prihodki navzgor
Po besedah vodje prodaje in marketinga Vasje Čretnika so v Termah Olimia v prvih devetih mesecih letošnjega leta sprejeli nekaj manj kot 65 tisoč gostov, ustvarili 240 tisoč nočitev in zabeležili skoraj 13 milijonov evrov prihodkov. »V primerjavi z enakim obdobjem v letu 2014 smo tako ustvarili za  2,2 odstotka več prihodov gostov in za 2 odstotka več prihodkov iz poslovanja. Med gosti je največ, okoli 45 odstotkov, domačih gostov. Med tujci prevladujejo Italijani, ponosni pa smo tudi na večje število gostov iz Francije, Gruzije, Avstrije, Srbije, Hrvaške in Črne gore,« navaja Čretnik.

Precejšen porast kopalcev
Nadvse obetaven je letos porast obiska v kopališčih. Po Čretnikovih besedah jih je v prvih devetih mesecih letošnjega leta obiskalo 124.548 komercialnih kopalcev, kar je 12,9 odstotka več kot lani. K temu je, kot pravi, pripomogel tudi odličen obisk termalnega parka Aqualuna, ki ga je letos obiskalo dobrih 50 odstotkov kopalcev več kot lani. Rekordno število obiskovalcev je bilo na junijskih štiridnevnih brezplačnih dnevih odprtih vrat, ko so v Aqualuni našteli več kot 7.500 kopalcev. 

Niz priznanj in nagrad
V letošnjem letu se lahko v termah pohvalijo s kar dvema nagradama v akciji radijske oddaje „Dobro jutro Slovenija“ in turistično-informacijskega portala www.dj-slovenija.si: Termalni park Aqualuna se je uvrstil v sam vrh slovenskih kopališč in bil proglašen za Naj kopališče, medtem ko Wellness Orhidelia titulo Naj wellness nosi že šesto leto zapored. Zaradi povezovanja z lokalno skupnostjo je FIJET Slovenija Termam Olimia in občini Podčetrtek podelil Kristalni Triglav za vidne dosežke v slovenskem turizmu.

Za naložbe 8 milijonov evrov
V Termah Olimia bodo do leta 2018 za posodobitve turističnih objektov namenili 8 milijonov evrov. Prenov bosta deležna bazenski kompleks Termalija in Wellness hotel Sotelia. Kot pravi direktor Florjan Vasle, je vrednost prenove Sotelie ocenjena na približno milijon evrov, dokončanje del je predvideno do konca prihodnjega leta. Za leto 2017 pa napoveduje rekonstrukcijo bazenskega kompleksa Termalija. Višina predvidene investicije bo znašala okrog 7 milijonov evrov. Podrobneje o prenovah direktor Term Olimia na spodnji povezavi. (SP)

Florjan Vasle o naložbah
Štajerski val v sliki